Diensten & zorgverlening

 

Verzorging

Je wordt verzorgd door een gekwalificeerd team medewerkers, bestaande uit verpleegkundigen en zorgkundigen. Zij staan je bij in alle omstandigheden en met respect voor je wensen en verwachtingen.

De dagelijkse verzorging zoals wassen, aankleden en verpleegkundige zorgen worden uitgevoerd volgens het zorgplan dat bij opname wordt opgemaakt. Wekelijks is er een bad of douche voorzien.

 

Medische zorg

De medische zorg loopt verder zoals voor je opname. Je persoonlijke huisarts kan bij je blijven langskomen. Je huisdokter wordt betaald door het woonzorgcentrum (WZC) en dit bedrag wordt maandelijks gefactureerd. De doktersattesten worden bij de factuur gevoegd.

 

Medicatie wordt verstrekt volgens voorschrift van je dokter en wordt opgevolgd door de verpleegkundigen. Maandelijks krijgt u van ons een overzicht van de apotheker van de geleverde medicijnen en wordt het bedrag op de factuur gezet. De medicatie wordt achter slot bewaard.

 

Diensten

Ergo en animatie

Het animatieteam stimuleert de mogelijkheden van de bewoners. Dit doen ze door uiteenlopende activiteiten te organiseren, in en rond het woonzorgcentrum (WZC). Hierbij staan de individuele behoeften en noden van de bewoners centraal.  Wij organiseren jaarlijks een uitstap samen met de gasten van ons dagverzorgingscentrum.

Evenementen

Bij speciale gelegenheden (Nieuwjaar, Pasen,…) worden er evenementen voorzien (zoals een paasontbijt, Breughelmaal, wafelenbak,…) waarbij ook familieleden welkom zijn.

Vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg

Wij volgen de nieuwe tendensen in de seniorenzorg op de voet, zoals onder andere vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg.

Vrijwilligers

Ons woonzorgcentrum (WZC) heeft tal van vrijwilligers die jou graag een bezoekje brengen, wandelen met jou, naar de wekelijkse markt gaan, kruiswoordraadsels oplossen,…. Zij zijn ook aanwezig tijdens uitstappen of evenementen.

Hand- en voetverzorging

Je kan je eigen schoonheidsspecialiste vragen voor de verzorging van je voeten en handen. Het woonzorgcentrum (WZC) kan ook een manicure of pedicure voor jou regelen. De kosten hiervoor betaal je zelf.

Haarverzorging

Ons woonzorgcentrum (WZC) heeft een kapster ter beschikking. Je kan hiervoor een afspraak maken via het zorgteam. Je kan ook kiezen voor je eigen kapper/kapster. Er kan eventueel een vrijwilliger met jou meegaan indien je dit wenst.

Wasserij

Je bedlinnen, washandjes en handdoeken wordt vanuit het woonzorgcentrum (WZC) voorzien en gewassen. Dit is inbegrepen in de dagprijs. Indien je jouw persoonlijk linnen wil laten wassen en strijken, dan kan dit in het woonzorgcentrum (WZC) zelf tegen een kostprijs van 5 dienstencheques/maand.

Onderhoud

De kamer krijgt dagelijks een klein onderhoud en wordt wekelijks grondig gepoetst.